Nie wszystkie niezbędne pola zostały wypełnione
wyślij e-mail

Międzynarodowe Dni Prasy Fachowej w Bürkert Fluid Control Systems 2017

Okazuje się, że nie wystarczy rozwinąć i zaoferować pojedyncze komponenty Industry 4.0. Potrzebny jest także fundament. Rozstrzygające w tej kwestii jest życzenie zindywidualizowanych i jednocześnie ekonomicznych produktów oraz opłacalna dystrybucja małych zamówień od 1 sztuki towaru i przy krótkich czasach realizacji. Wymaga to możliwie wysokiej elastyczności procesów produkcji, dostępności komponentów i materiałów oraz zależy od personelu.

Każde przedsiębiorstwo przeżywa swoją własną czwartą rewolucję przemysłową, którą musi zorganizować indywidualnie, aby wyposażyć się na przyszłość.

Dostępne artykuły:

Industrie 4.0 myślenie kompleksowe

Industry 4.0 jest dziś tematem wiodącym. Krok po kroku wymuszone przez nią zmiany staną się rzeczywistością, a dyskusja o Industry 4.0 stwarza szansę, aby wymogi rynków ocenić na nowo i na tej podbudowie rozwinąć nowe modele biznesu. Tekst ten wyraża kompleksową ideę, za którą podąża Bürkert wdrażając Industry 4.0.

Kształty cyfryzacji:

Myśleć jak rynek, wyprzedzając go. Wymogi rynku rosną: klienci chcą zamawiać dowolne warianty i to w dowolnych ilościach, bez określania minimalnych i maksymalnych kwot. Wymaganiom tym sprosta Bürkert, dlatego firma rozpoczęła wdrażanie cyfryzacji we wszystkich wewnętrznych procesach przedsiębiorstwa.

Od określenia wymagań do cyfrowych rozwiązań:

Rozwiązania aplikacji w rysunku Industry 4.0.

„Inteligentne” struktury i procesy u producenta procentują jako wartość dodana u użytkownika. Bürkert dostarcza wiele przykładów na to. Specjalista w dziedzinie przepływów, który równocześnie jest ekspertem od elektromechanicznych systemów, jak budowa szaf sterowniczych, wdraża cyfryzację wewnątrz własnego przedsiębiorstwa i myśli ponad tradycyjnym podziałem na branże. Dzięki jego rozwiązaniom systemowym, postępuje cyfryzacja przedsiębiorstw klientów i możliwości jej zastosowania.