Bürkert Contromatic G.m.b.H.
We make ideas flow.

Bürkert i Fäth łączą siły

Przedstawiciele przedsiębiorstw Bürkert oraz Fäth podpisali porozumienie o zakupie udziałów Grupy Fäth przez firmę Bürkert.

Fäth Logo

Po uzyskaniu stosownych zezwoleń z zakresu prawa kartelowego Grupa Bürkert stała się udziałowcem GrupyFäth, składającej się z nowo utworzonej FäthGroup GmbH zrzeszającej wszystkie krajowe i zagraniczne oddziały oraz HighQ-Factory GmbH. Dotychczasowi właściciele Michael i Florian Fäth pozostają wspólnikami i będą odtąd prowadzić spółkę jako jej zarząd.

Zarządzana rodzinnie Grupa Fäth rozwija, realizuje i instaluje na całym świecie dopasowane pod kątem wymagań klienta systemy doprowadzania gazów i zaopatrywania w związki chemiczne zakładów przemysłu związanego m. in z półprzewodnikami, fotovoltaiką i LED. Oferta jest uzupełniona o produkcję innowacyjnych systemów recyklingu zawiesin (Slurry-Recycling). Oprócz siedziby firmy w Eschau-Hobbach Grpa Fäth posiada fabryki i biura m. in. w Klipphausen (Niemcy), Malezji, Singapurze, a także w Moskwie i zatrudnia na całym świecie około 400 pracowników.

Szczegółowe informacje o Grupie Fäth znajdą Państwo pod www.faeth.com

Kluczowe interesy obu firm będą nadal prowadzone samodzielnie i niezależnie. Ponadto w przyszłości uwzględniane będą te  punkty kooperacji, w których krzyżują się i uzupełniają kompetencje dotyczące zakresu sterowania przepływem i procesów, aby oferować całościowe rozwiązania systemowe klientom na całym świecie.

Rozpoczynająca się kooperacja stanowi dla Grupy Bürkert znaczący krok do dalszego długofalowego wzrostu na światowym rynku.